dinsdag 12 april 2011

Feest!, feest!; het Jubileumweekend

De Daver Hobby & Creative bestaat 20 jaar, een hele goede reden voor een feestje toch?!

Feestje, uitnodigingen, presentjes...tja als je dan in de creatieve lijn wilt blijven zul je aan de slag moeten om het te maken.

Vrijdag 01 april
De tent wordt opgezet op het terras, en wat is er dan handiger dan 2 sterke kerels te hebben die dat varkentje wel even wassen. Mijn eigen pa en mijn '2de vader' Aad hebben deze klus op zich genomen. Ik haal ondertussen de blokhut leeg en breng daar alvast de spullen die daar gepland zijn heen.
(Klik op de foto's voor een grotere versie)

Heej, ineens zijn er 3 van die stoere kerels, wat een rijkdom ;-) In 1 ochtendje staat er een mooie tent met meubilair; helemaal top!


Zaterdag 02 april
Na de laatste voorbereidingen gedaan te hebben mag het Jubileum Open Huis beginnen. De zon begint in kracht te winnen, en meteen om 10 uur komt het publiek binnenlopen. Het is al snel gezellig, zowel in de winkel als op het terras waar demonstraties gegeven worden, en een ieder een drankje kan nemen met een kleine versnapering erbij.

Alles in gereedheid bij de demonstraties, en mijn vriendin Dienske is net vanuit Antwerpen aangekomen.
Het beloofd een zonovergoten dag te gaan worden.
Bianca demonstreerd het rijgen van de Wave.

De Frivolité Kring Nederland is te gast om te laten zien wat frivolité voor een leuke techniek is.
Marian en Rika demonstreren, geven informatie en hebben vele werkstukjes meegenomen om de mogelijkheden te laten zien.

Struinen langs de kralen in de winkel...

...aandacht voor de demonstraties waar ook even bij aangeschoven kan worden voor wat meer uitleg.

Adviseren in de winkel

Heel veel kraaltjes, daar raak je nooit op uitgekeken

Tamara demonstreerd het stempelen en het inkleuren van de afbeeldingen. Ze is er erg graag mee bezig en op de vraag of ze het wilde demonstreren werd direkt volmondig "Ja" gezegt.

Marissa laat ook nog even een stempel zien, maar is later overgegaan op het rijgen van een sieraad. Heerlijk 2 van die creatieve meiden bezig te zien; ik ben trots op ze!

Yvette (links) en Pascaline (rechts) vrolijk bezig in de keuken. Zij verzorgden de lunch en iets lekkers op zaterdag, en alle hapjes op zondag. Helemaal Top gedaan 'zusjes'!

Is dit niet de meest gave reclame? Dienske had uit de doeken gedaan hoe je een wraparmband maakt, en dat is een serieus werkje zoals je kunt zien. Deze jonge dame had de smaak van het sieraden maken snel te pakken; ze verkocht zelfs direkt al een sieraad aan een klant!

Als alle drukte geweest is trekken we een flesje bubbels open en genieten in de zon nog na van een zeer geslaagde, en ontzettend gezellige dag. De sfeer zat er goed in, alles verliep prima, en het was lekker druk. Echt boven verwachting, en het geeft een heerlijk gevoel; op naar morgen!

Zondag 03 april
Na een gezellig etentje en een redelijke nachtrust zijn we op zondag alweer vlot aan de slag om alles in gereedheid te brengen voor het feestje met familie, vrienden, en zakenrelaties. Omdat het een stukje koeler is dan de dag ervoor maken we alle zijden dicht en gaat de verwarming aan in de tent. Alle drank en fris gaat richting de blokhut, en als de muziek is aangesloten dansen we richting het tijdstip dat de gasten aankomen. Nog stralend van de geslaagde zaterdag rollen we, benieuwd wat deze dag brengen gaat, een feestelijke zondagmiddag in.
Buurman Dion verzorgt de muziek en komt alles aansluiten

De tent vult zich al snel met gezelligheid. Allemaal mensen die wij waarderen en die we dan ook graag bij ons wilden hebben.

Bianca...wat zit er in dat mandje?

Kwek-kwek-kwek...voor iedereen aandacht en met iedereen eventjes een praatje maken, dat was zoals ik het graag wilde. En dat kwekken ging prima hoor!

Onder-onsje tussen Yvette en Dienske op de veranda

...er zijn heel wat zoenen uitgewisseld

Onder-onsje met Kris van beursorganisatie BEO. Hij kwam samen met Stefaan vanuit België gereden; echt Tof dat ze dat hebben gedaan, ze nu ook eens hier te mogen ontvangen en hen De Daver te kunnen laten zien. We zien elkaar weer op het Hobby & Creatief Salon in Mechelen en gaan er daar een creatief feestje van bouwen, dat is alvast zeker!

Proost!

Ha!, ja...nog eens proost! Joop kreeg een 'flesje' van over de grens. Dan moet er ook echt nog eens een bbq gaan komen hoor jongens, dan kan deze joekel goed soldaat gemaakt gaan worden.

WAUW! Wat een super feest is het zondag ook weer geweest! De sfeer was heerlijk, iedereen had het naar z'n zin, het weer werkte goed mee; ja echt superfantastisch! Op dit weekend zullen we altijd met heel veel plezier, en vol mooie herinneringen terug kunnen gaan zien. We hadden het ons niet mooier kunnen wensen!!

Maandag 04 april
Wat je opbouwd zul je ook weer af moeten breken, en Aad en mijn pa doen dat weer samen. Zondagavond hebben we alle stoelen en tafels al wel schoongemaakt en in de bus geladen, dat ging heel vlot en was nog even een goede therapie om de feestelijkheden af te sluiten. Ik ruim ondertussen de overgebleven spullen op, en breng de bossen bloemen naar binnen om ze later in vazen te kunnen zetten. Het lijkt alsof ik zweef wanneer ik moe, maar zeer voldaan en vol herinneringen, 's middags eventjes in de zon ga zitten en alle kaartjes nog eens lees.
Alles netjes opvouwen en in de juiste zakken terug doen zodat het netjes terug kan naar het verhuurbedriijf.

...dat gaat goedkomen onder het toeziend oog van Joy en rosé kaketoe Macho.

Wat een verwennerij; wauw, ben er stil van.

Iedereen wil er eentje, en ik heb er eentje; een heus geldboompje!
Briljant gevonden, en de oogst gaan wij besteden aan de invulling van onze geplande vakantie in Tsjechië.

Een weekend als dit vergt heel wat voorbereiding, en daar waren we al vroeg mee begonnen. Maar buiten dat hebben we ook ontzettend veel hulp gekregen van mensen om ons heen, en die mensen wil ik heel graag bedanken hiervoor.
Aad, Bianca, Veronique, Yvette en Pascaline voor hun nooit aflatende steun, fotografie, het demonstreren, de hulp bij het opzetten en afbreken van de tent, het verzorgen van de lunch en alle hapjes, en alles wat ik mogelijk nog vergeten ben.
Ria, Marissa en Tamara voor de hulp bij het maken van de goodiebags en het demonstreren.
Dienske voor al haar hulp en gezelligheid gedurende het hele weekend.
Mijn buren Linda en Dion voor de fotografie en het verzorgen van de muziek.
Allemaal ontzettend bedankt!!!

Een klein bedankje met liefde gemaakt en geschonken.

Dit was het dan, een weekend vol feest en gezelligheid. Nu gaan we uitzien naar een vakantie in Tsjechië welke wij als cadeautje zien voor 20 jaar Daveren. We hebben er alvast ongelooflijk veel zin in!
Ondertussen is de normale gang weer van kracht, staan er kinderfeestjes in de agenda, ben ik nieuw assortiment aan het uitzoeken, én ben ik al bezig voor het Hobby & Creatief Salon wat in september in Mechelen plaats gaat vinden. Nieuwe ontwerpen maken, patronen schrijven en pakketjes maken...er kruipt een hele hoop tijd in en dus moet daar nu al aan begonnen worden.

Wij danken iedereen die aanwezig was, of op welke wijze dan ook aandacht aan het Jubileum heeft geschonken, heel hartelijk hiervoor. Het geeft vertrouwen, en wij blijven met plezier en vol goede herinneringen terugzien op dit fijne feestweekend.

Tot snel!
Geralda en Joop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten