zondag 15 mei 2011

...een updatje

Het is vandaag wat troosteloos en vrij koud. Vanochtend regende het, maar dat is nu wel opgehouden, zal komen omdat ik een plu gekocht heb ;-)
Maar hee een dagje niks doen is ook prima. We zijn lekker gaan lunchen, en die porties waren heel groot maar ook ontzettend mjammie. Inmiddels was het droog geworden en hebben we nog gewandeld met Joy die dat fantastisch vind. Vanmiddag staat verder voor mij nog een heerlijke ontspanning op het programma, en daarna nog rustig wat kraaltjes rijgen. (Yep, heb ze tegen de regel in meegenomen)

Afgelopen week was het nog prima weer en hebben we de dingen gedaan waarbij mooi weer toch wel nodig was.
Woensdag zijn we naar Burgt Vitkuv Hradek getrokken, monumentaal, cultureel, maar ook heel erg WauW! als je bovenop de uitkijktoren het uitzicht ziet. Op 1053 meter hoogte heb je uitzicht over het gehele Lipno stuwmeer. Foto's en filmpjes kunnen helaas echt niet weergeven hoe mooi het is; het was de rit over de smalle, steile en slechte weg, en daarna de klim over een rotspad, zeer zeker waard! 
In het puntje ongeveer in het midden op de foto zie je het Landal park waar we verblijven.

Pa genietend van het uitzicht.

De muren van de Burgt met de tekenen van de bombardementen.

Terug van een het uitstapje nog even lekker genieten van het zonnetje. En opgestaan is dan snel plaatsje vergaan...Joy doet na wat ze ziet en wil ook een kleurtje krijgen.

Donderdagochtend de duivelswand beklommen. Vanaf de zogenaamde Duivelszetel heb je een prachtig uitzicht op het meer van steen die het diepe Moldaudal instroomt. Als je nog geen hoogtevrees hebt dan krijg je dat staande bovenop deze muur wel, je voelt je echt heel klein als je over het randje piept; echt indrukwekkend en tof!
Bovenrand van de granietstenen wand.

Het meer van steen.


's Middags nog even naar het dorpje Frymbruk gegaan en op de terugweg eventjes tijd voor lol aan het Lipno meer. Spring dan, 1-2-spring nu...

Allright, dit hadden we gespot vlak na de grens Oostenrijk-Tsjechie toen we op weg naar vakantie waren. Op weg naar Passau er afgelopen vrijdag speciaal nog langsgereden om het vast te leggen. Een shopping center....allemaal hutjes en parasolletjes, en dan ook nog verkeerd geschreven :-) Dit vind je hier overal langs de weg, houten hutjes, of opgevulde leegstaande gebouwen, waar dan Chinezen zitten die de 'duivel en z'n ouwe moer' aanbieden. Ze proberen je met Euro's te laten betalen en vragen dan ongeveer het dubbele dan wanneer je in Kronen betaald. Heel aggressief in het verkopen, in de zin van als je maar een half oog op iets richt ze je niet meer loslaten. Het went hoor, je leert het negeren.
Maar goed, deze maakte me aan het lachen met zijn aanduiding 'Schopping Center'.

Bij een lange wandeling zaterdag kwamen we dit stukje kunst tegen. Het rad werkte echt prima, vond het gewoon heel grappig.

Awel, maandag is het aapjes kijken, dan staat een bezoekje aan de Zoo in Linz op het programma.
Het is hier heerlijk vertoeven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten